Yeni Saç Çıkmasını Nasıl Anlarsınız?

Son zamanlarda bir saç dökülmesi problemiyle karşı karşıya kaldığınızı düşünelim… Yoğun bir terapi sonunda sorunu çözerek, sağlıklı gür ve parlak saçlarınıza yeniden kavuşmak istiyorsunuz. Peki, saçlarınızı yeniden uzamaya başladığını ve saç bakımı konusunda doğru yolda olduğunuzu nasıl anlarsınız? İşte cevabı…

girl, portrait, woman-2120196.jpg

Saç dökülmeleri, saç problemleri arasında en yaygın olanı şüphesiz… Bu sorunun çözümü tıpkı dökülmenin nedenleri gibi farklılık gösterebilse de günün sonunda hepimiz aynı şeyi isteriz; saçlarımızı sağlıklı bir şekilde yeniden kazanabilmek. Bu noktada ise karşımıza “acaba saçlarım güç kazanıyor mu ve yeniden çıkıyorlar mı?” sorusu çıkıyor. Aslında saç derinizin daha önce saç dökülmesine maruz kalmış bir bölgesine odaklanırsanız, yeni saç büyümesini bulabilmeniz oldukça kolaydır. Aynı zamanda saçlarınızın uzadığını anlayabilmeniz için bazı özel işaretler de arayabilirsiniz:

 

Karanlık Alanlar

Saçınızı ayırın ve iyi ışık altında saç derisini ve saç çizgisini inceleyin. Eğer baktığınız alanlarda karanlık alanlar görürseniz sakın endişelenmeyin. Zira şimdi zevkten zıplama zamanı! Bu siyah alanlar, saç köklerinizin aktif olarak yeni saçlar ürettiğini gösterir.

Tüylenme

Şeftali tüyü, taze saç büyümesinin yaygın bir işaretidir. Saç derinizdeki şeftali tüylerini fark ederseniz, bu aynı zamanda büyüyen saçın bir göstergesidir. Son zamanlarda uzamış olması nedeniyle bu tüy, saçınızın geri kalanından daha incedir. Zaman içerisinde doğal olarak büyümesine izin verin.

İnce ve Kısa Saçların Uzaması

Daha önce olmayan bebek saç tellerini gözlemleyin. Bunlar, kafa derisinin yeni saçlar ürettiğinin göstergeleridir. Saç deriniz sağlıklıysa, bu bebek saç telleri normalden daha hızlı uzar. Bu harika bir haber olmakla birlikte bebek saçının çok hassas ve kırılmaya eğilimli olduğunu unutmayın.

Daha Az Kırık Uçlar

Saçınızda daha önce olduğundan daha az kırık uç fark ettiyseniz bu da iyi bir haber! Zira bu yeni uzayan saçların bir belirtisidir. Saçlarınız sağlıklı olduğunda ve onlara iyi baktığınızda kırık uçlarınız azalacaktır. Eğer kırık uçlarınızda bir azalma görüyorsanız, saç bakımı için doğru yoldasınız demektir.

Daha Güçlü Saç

Daha güçlü saçlar hem gelecekteki büyümenin sinyalini verir hem de sağlıklı saç büyümesini gösterir. Çıkan saç telleri zamanla aktif hale gelir, hacim kazanmaya ve uzamaya başlar. Bu son saç büyümesi daha sağlam olmasının yanında saçınızın artık yeniden uzamaya başlayabileceğinin de bariz kanıtıdır.