Kışın Dökülen Saçlarla Nasıl Mücadele Etmeliyiz?

Kış ayları bazılarımız için kar, sıcak bir kahve ve yanan bir ateşle büyük bir keyfe dönüşse de bazılarımız için bir kabustan ibarettir. Çünkü onlar bu mevsimde ciddi bir saç dökülmesi problemiyle karşı karşıya kalırlar. Peki, bu sorunu basit birkaç öneriyle çözebileceğinizi ve saçlarınıza sağlığını yeniden kazandırabileceğinizi söylesek…

kitsune, cosplay, woman-6864572.jpg

Her ne kadar pek çok kimse soğuk ve karlı kış aylarından keyif alsa da bu mevsimin beraberinde getirdiği bir dizi saç probleminden hiç de memnun olmaz. Özellikle saç dökülmesi, çoğu insanın soğuk kış aylarında yaşadığı en kötü kâbuslardan birisidir. Her gün 100-150 kadar saç telini kaybetmek normal olsa da bundan daha fazlasını kaybederseniz işte o zaman paniğe kapılmalısınız. Peki, periyodik saç dökülmesine neler sebep olur?

Kış yaklaşırken duşta daha fazla saç dökmeniz hiç de şaşırtıcı değildir. Kış boyunca muhtemelen yaşayacağınız saç dökülmesi, tıpkı değişen mevsimlere bağlı olan cildinizin sağlığı gibi döngüseldir. Kışın saç dökülmesi öncelikle kuru havadan kaynaklanır ve saç derinizin tüm nemini emerek kurutur. Kuru saç ve kuru saç derisi kırılmaya, incelmeye ve bu da saç dökülmesine neden olabilir. Başınızın kaşınmasına neden olan kepek de kuru saç derisinin başka bir sonucudur. Kepek artışı da saç dökülmesini şiddetlendirebilir. Mevsimsel saç dökülmesinin sonuçlarını önlemek veya azaltmak istiyorsanız aşağıdaki önerilerimize göz atabilirsiniz.

Yağ masajları

Kış aylarında güzel bir saç derisi masajı, saçlarınız için en iyisidir. Saç derisine kan akışını hızlandırır, saç köklerini içten dışa doğru güçlendirir. Özellikle yağ masajları, hem kış rüzgârlarının saç ve saç derinize etkisini azaltmak hem de gerekli vitaminleri vermek için harika bir yöntemdir. Saç köklerinin derinliklerine inmek için, kafa derisine 2-3 çay kaşığı ılık zeytinyağı veya badem yağı ile hafifçe masaj yapın. Derin bakım için yağı saçınızın uç kısımlarına bile uygulayabilirsiniz. 

Buhar

Saç kökleri, düzenli buharlamadan sonra açılarak daha fazla besin emilimine izin verir. Böylece hem saç deriniz hem de saçlarınız güçlenecek ve nemlenecektir. Saçınız pürüzsüz ve parlak hale gelecek aynı zamanda saçlarınızın sağlığını iyileştirecektir.

kitsune, cosplay, woman-6864572.jpg
images

Saçınızın Doğal Hava ile Kurutun

Özellikle kış aylarında saçınızı fön ile kurutmaktan kaçının ve doğal olarak kurumasına izin verin. Sık sık fön ile kurutmak saçınızın çatlamasına ve tüm nemini kaybetmesine neden olabilir. Bununla birlikte, evden ıslak saçla çıkmaktan da kaçınmalısınız çünkü soğuk hava, saçları kurutur ve daha kolay kırılmasına neden olur.

Sıcak Duştan Vazgeçin

Saçınızı sıcak suyla yıkamak saçı kurutur ve kabartarak onarılamaz hasarlara neden olabilir. Bu nedenle, sıcak bir duş kabul edilebilir yeter ki on dakikayı geçmesin.

Sağlıklı Beslenin ve Bol Su İçmeyi İhmal Etmeyin

Sağlıklı saçlar için gerekli olan vitaminler, mineraller ve diğer besinlerden yoksun bir beslenme, saç dökülmesine neden olabilir. Zira zayıf bir diyet ve beslenme eksiklikleri, vücudunuzun yeni saç kökleri üretme kapasitesini kısıtlar. Bu nedenle soğuk aylarda gerektiği kadar yeterli protein ve sebze yediğinizden emin olun. Yağsız et, lor, balık, soya ve diğer yüksek proteinli yiyecekler saç dökülmesini azaltırken, saçların yeniden büyümesini teşvik eder. Aynı zamanda bol su içerek saçınızı iyice nemlendirebilirsiniz. Bu, saçlarınızı besleyecek aynı zamanda kırık uçları ve kırılgan saçları önleyecektir.