Meso Intense Hair Care Therapy

“Meso Intense Hair Care Therapy” adını verdiğimiz ürün saç dökülmesini önlerken, saç büyümesini de teşvik etmektedir.

Peki bunu nasıl yapmaktadır? İçeriğinde bulunan “Procapil” aktif maddesi ile saç
dökülmesini önlemeye ve yeni saç oluşumunu desteklemeye yardımcı olurken; yine içeriğindeki bitkisel ekstrakt ve vitaminlerle saça nemli ve parlak bir görünüm kazandırır.
Etkinliği klinik testler ve bağımsız kurumlarca kanıtlanan Procapil saç dökülme
tedavisinde kullanılan bir vitamin kompleksidir ve tüm dünyada saç dökülmesine
karşı geliştirilen ürünler içinde 3 popüler etken maddeden biri olarak kabul
edilir.

 

Meso Intense Hair Care Therapy  ürünü, hekimler tarafından kliniklerde ve uzmanlar tarafından merkezlerde; iğnesiz ve acısız olarak özel bir cihaz olan Meso Intense Hair Care Device ile uygulanabilmektedir.

Hair Care Therapy içeriği

Procapil %5: Procapil saç dökülmesine karşı geliştirilen bir komplekstir. Procapil’in saç dökülmesi üzerindeki etkileri bilimsel çalışmalar ile kanıtlanmıştır. Saç dökülmesine neden olan temelde 3 faktör bulunur:

• Saç kökleri DHT’ye karşı çok duyarlı olan kişilerde, vücuttaki DHT (dihidrotestosteronun) miktarının yüksek olması ( erkek tipi kellik-Androgenetik Alopesi)

• Yetersiz kan dolaşımı

• Saçın dermal papillaya (saçın ciltte tutunduğu yer) tutunamaması

 

Procapil 3 aktif maddeden oluşur ve onlar da saç dökülmesine neden olan bu 3 olgu üzerinden etkinlik sağlar:

• “Oleanolik asit” ile testosteronun DHT’ye dönüşmesini sağlayan enzimin (5 alfa redüktaz) üretimini doğal yollar ile engeller,

• Damar genişletici etkiye sahip “Apigenin” ile kan dolaşımını hızlandırır,

• Saçın sabitlenmesi üzerinde etki gösteren “ Biyotinil-GHK” ile saçın dermal papillaya tutunmasını sağlar.

 

Saw Palmetto: Cüce palmiyesi olarak da adlandırılan bu bitki, saç dökülmesine karşı olan etkinliğini 5 alfa redüktaz enzimini inhibe ederek (etkisiz hale getirerek) gösterir. Biotin (H vitamini/ B7 vitamini): Vücutta doku oluşumunu ve yenilenmesini destekleyen bir vitamindir. Saç ve tırnakların için oldukça önemlidir; çünkü saç oluşumu için temel protein olan keratinin üretiminde görev alır.

 

B1 vitamini (Tiamin): Neredeyse hücrelerin tümü tarafından kullanılır. B1 vitamini alınan besinlerin enerjiye dönüşmesini sağlamakla görevlidir.

B2 vitamini (Riboflavin): Antioksidan özelliğe sahip olan Riboflavin, saç derisin yağının dengelenmesinde de etkin role sahiptir.

B3 vitamini (Niyasin): Saçların yapısının ve renginin korunmasında etkili bir vitamindir. B1 ve B2 vitamini ile birlikte etki gösterir.

B5 vitamin (Pantotenik asit): Saçın kökündeki hücreler de oldukça aktiftir ve her zaman yüksek enerjiye ihtiyaç duyar. B vitaminlerinin neredeyse tümü vücudun enerji üretiminde görev alırlar ama özellikle Niacin ve Pantotenik asit vitaminlerinin eksikliğinde saç kök hücreleri etkilenir. B5 vitamini aynı zamanda çok iyi bir nem sağlayıcıdır.

B6 vitamini (Pyridoxine HCL):Saç ve saçlı deride hücre yenilenmesine yardımcı olur.

 

E vitamini: Kan dolaşımını arttırır, PH seviyesini dengeler, antioksidan etki gösterir ve nem sağlar.

 

At kuyruğu ekstraktı: At kuyruğu bitkisi anti oksidan içeriği sayesinde saç büyümesini teşvik etmektedir. Ayrıca kan dolaşımını arttırıcı etkisi de bulunmaktadır.

 

Biberiye ekstraktı; Vitamin ve minerallerle dolu bu antioksidan bitki saç üzerinde de anti-oksidan etki göstererek saç köklerini güçlendirir. Saç büyümesini destekler.

 

Papatya ekstraktı: Papatya ekstresi C vitamini açısından oldukça güçlüdür. Aynı zamanda saça parlaklık ve güç kazandırır.

 

Elma ekstraktı: İçinde procyanidin B-2 maddesi bulunur bu madde saçın büyümesine yardımcıdır.

 

Cadı fındığı ekstraktı: Makadamia olarak da adlandırılan bu bitki  yağ asitleri, fosfor, demir, vitamin ve kalsiyum içerir. Saçın onarılması ve nem dengesini korumasında etkilidir.

 

Hidrolize buğday proteini: Saça dolgunluk ve güç kazandıran bir proteindir.

 

Okaliptüs ekstraktı: Saç büyümesini teşvik eder.a sürmektedir.