Meso Intense Hair Care Device

“Meso Intense Hair Care Device” olarak adlandırdığımız cihaz Alman teknolojisiyle üretilmiş; “meso-çip aqua kanal penatrasyon teknolojisi” ile “elektroporasyon iyon kanalı transdermal teknolojisi”ni mükemmel bir şekilde birleştirmiştir.

Meso Intense Hair Care Device’da bulunan mikro kristalize uçlar sayesinde deride minik gözenekler oluşur, aynı anda çalışan elektroporasyon sistemi ile yine derideki “keratinosit” denilen hücrelerin çift katlı lipid katmanında su kanalları oluşturması sağlanır ve  Meso Intense Hair Care Therapy ürününün içeriği bu minik kanallardan cildin iç tabakalarına taşınır. Açılan mikro kanallar 1-2 saat içinde tamamen kapanır ve cilt normal yapısına geri döner.

İşlem sırasında Meso Intense Hair Care Therapy’nin ciltte iletildiği derinlik, 03-08 mm arasında değişir. Bu sayede epidermal yapıya zarar vermeden, yeni saç oluşumunu sağlayacak süreç başlatılmış olur.

Bu uygulama sayesinde saç kökleri kat kat daha iyi beslenir ve böylece zayıflamış saç kökleri güçlenir, uyuyan saç kökleri canlanarak yeni saç telleri üretebilir.

Meso Intense Hair Care Device ile Meso Intense Hair Care Therapy uygulaması, haftada 1 defa olmak üzere toplam 6 seans (6 hafta) uygulanır. Her seans yaklaşık 20-30 dakika arasında sürmektedir.

Elektroporasyon iyon kanal transdermal teknolojisi

Elektroporasyon; geçici dalga boylu elektrik titreşimlerinin; ciltteki keratinosit (keratin üreten hücreler) hücrelerinin çift katmanlı lipid yapıda su kanalları oluşturmasını sağlar. Oluşan bu su kanallarından; “Meso Intense Hair Care Therapy” ürünü cilde nüfuz eder ve cilt tarafından emilir.

Elektrik titreşimi durduğunda ise; cilt hücrelerindeki çift katlı lipid katmanı tekrar eski haline gelir ve su kanalları kapanır.

Elektroporasyonun voltajı; çift katlı lipid katmanının yapısının çökmesini sağlayan eşik değerini aştığı süre boyunca; cildin stratum korneum (cildin en dış tabakasında bulunan su kaybının önlenmesini sağlayan yassı hücreler) arasındaki çift katlı lipid katmanında su kanalları oluşturulabilir. Böylece ürünün deriden vücut içine alınma süresini büyük ölçüde hızlandırır.

Elektroporasyon ile hücre zarının lipid çift katmanlı yapısında oluşan geçici su kanalları

Meso-çip su kanalı penatrasyon teknolojisi

Nanoçip üzerinde bulunan mikro kristaller aracılığıyla, cilt bariyeri açılır ve mikro su kanalları oluşturulur. Aplikatördeki Meso Intense Hair Care Therapy ürünü bu kanallar aracılığı ile cilde verilir.

Uygulama sonrası mikro su kanalları 1-2 saat içinde doğal olarak tamamen kapanır ve cilt bariyeri eski yapısını geri kazanır.

Aplikatörün nano-çip kısmında yer alan mikrokristallerin cilt bariyerinde su kanalları oluşturması